Xampinyons al forn amb salsa ragú, formatge gorgonzola i parmesà
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Alta
Ingredients
- 30 Xampinyons grossos.
- 200 g de formatge gorgonzola
- 200 g de formatge parmesà
Per la salsa de ragú:
- 2 Cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 2 Cebes mitjanes, finament picades
- 2 Tiges d'api, finament picat
- 2 Pastanagues, pelades i finament picades
- 500 g de carn de caça major.
- 500 g de vedella
- 1/2 Tassa de vi negre sec
- 4 Tasses de brou de carn o de pollastre
- 3 Cullerades. pasta de tomàquet
- Sal i pebre negre acabat de moldre
6 racions
Elaboració
Netegem els xampinyons i només fem servir la cassoleta.
Farcim els xampinyons am la salsa ragú (s’explica més endavant com fer-la). Uns 10 minuts, hi ha 30 xampinyons.
Sobre i posem els formatges. Uns 10 minuts més.
Posem en una safata de forn, els xampinyons ja farcits amb tot els ingredients, que no quedin uns sobre els altres.
Posem la safata al forn precalentat a uns 200 graus i ho deixem uns 15 minuts.
Per fer la salsa de ragú:
Escalfem l'oli en una olla gran a foc mitjà-alt, després hi afegim la ceba, l'api i les pastanagues i ho saltegem fins que estiguin suaus, uns 8 o 10 minuts.
Afegim la carn de caça major i la vedella; la saltem, remenant amb una cullera de fusta, fins que quedi daurada, uns 15 minuts.
Afegim el vi i deixem bullir 1 minut.
Afegim 2 tasses i mitja de brou i la pasta de tomàquet. Remenem per barrejar.
Reduim el foc i cuinem a foc lent, remenant ocasionalment, fins que els sabors es fonen , durant una hora i mitja. Salpabrem
En total són 115 minuts, per la salsa ragú.
2h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1467 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.