Estofat de sípia amb patates i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Sípies que a la peixateria ens netegen
Pel fumet:
- 1 Ceba grossa
- 2 Fulles de llorer
- 2 Dents d'all
- Pebre negre en gra
- 500 g de peix de roca
- Sal
Pel sofregit:
- 1 Ceba mitjana
- 2 Dents d’all
- Tomàquet natural
- 100 g de pèsols
- 500 g de patates
- Oli d’oliva
- Sal
2 racions
Elaboració
Per començar, fem el fumet. Posem aigua amb una mica de sal, en una olla. Quan bull, hi afegim la ceba partida en quatre trossos, els alls , el pebre i les dues fulles de llorer. Hi tirem tot el peix de roca. Deixem coure uns 30 minuts. Ho colem tot en un bol i amb el pal del morter, ho apretem bé en el colador, perquè deixi anar tot el gust del peix de roca. Reservem el fumet.
Mentre, es fa el fumet, rentem les sípies i les tallem a trossets, pelem les patates i les esberlem. També, comencem a fer el sofregit.
En una cassola amb una mica d’oli, hi tirem la ceba tallada. Quan la ceba està daurada, hi afegim els trossets de sípia. Tallem l'all ben petit. Posem sal a la cassola, els trossets d'all, i hi tirem el tomàquet.
Després hi afegim les patates esberlades i el fumet. Ho deixem coure uns 30 minuts.
Hi tirem una mica d'all. I, al final, els pèsols. Deixem coure tot junt, uns 5 minuts.
Ja es pot servir el plat.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4002 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.