Cua de bou sense feina amb salsa de ratafía
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
Per la cua de bou:
- 1 kg de Cua de Bou
- 1 Pastanaga
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 1 Cabeça d'alls
- 1/2 litre de brou de verdures
- 2 Cullerades de salsa de tomàquet
- 1 litre d'aigua
- Farigola i romaní
- Oli d'oliva
- Sal i pebre negre mòlt
- 50 g de rossinyols
Per la salsa de ratafía:
- Un got de ratafia
- Una mica d'aigua (un rajolí)
- Un got d’aigua mineral
- Dues cullerades de sucre
4 racions
Elaboració
De la cua de bou desossada:
En un cassó amb una mica d'oli sofregim l'all laminat, la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a dauets.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregim la cua de bou, ja salpebrada i tallada a rodanxes. Quan estigui daurada, la posem al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet, el brou de verdures i una mica de sal.
Deixem coure durant 30 minuts.
Després, hi afegim l'aigua, la farigola i el romaní i ho deixem coure tot junt durant 90 minuts. Mentre es fa la cua de bou, en una paella amb una mica d’oli, saltegem els rossinyols i els reservem.
Un cop la cua sigui cuita, la deixem refredar una mica, la desossem i en una safata per anar al forn hi posem aros d’emplatar, untats amb oli per dins, els anem omplint amb la carn de la cua desossada i els posem al forn uns 5 a 10 minuts a uns 150º, això compactarà la carn desossada i la mantindrà calenta. Passats els 5-10 minuts, desemmotllem la carn i la posem en una cassola amb suc de la cocció, els rossinyols i la salsa de ratafia. Deixem coure, a foc lent , entre 5 i 10 minuts.
De la salsa de ratafía:
Mentre es va fent la cua de bou, en un cassó, preparem un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.
Quan agafi color, hi afegim un got de ratafia i un got d'aigua mineral.
Es deixa reduir fins que tingui la textura de xarop.
Per emplatar:
Dos aros de cua de bou per persona amb el suc de la cocció i la salsa de ratafia amb quatre rossinyols.
2h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3854 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.