Rovellons o pinetells a la planxa amb picada d'all i julivert
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Entre 8 i 10 rovellons o pinetells mitjans , sans i triats per fer a la planxa ( forma “plana” ) del Maresme, si pot ser. A molts llocs del rovelló i pinetell en diuen a tot rovellons (el rovelló és de color de ferro rovellat i el pinetell és més grogenc )
- 4 o 5 Dent d’all
- Julivert
- Sal
- Oli d’oliva
1 racions
Elaboració
Netegem molt bé els rovellons: els bufem amb força pel cantó de les làmines per treure els grans de sorra, amb un drap humit els netegem una mica per sobre. Això, és potser el més important, ja que anem a menjar rovellons i no sorra. Uns 5 minuts.
Fem la picada d’alls i julivert. En un morter piquem molt bé els grills d’all i el julivert, posem la picada en el pot de la batedora amb una mica d’oli i sal. Ho batem uns 2 minuts.
En una planxa untada d’oli, quan està ben calenta hi posem els rovellons, amb una mica de sal , amb la cua cap avall, uns 4 minuts. Els donem la volta i amb una cullera petita tirem a les làmines la picada d’all i julivert, deixem coure uns 4 minuts. De fet , es veu bé si estan fets o no. El temps té que veure amb el tamany. El normal és apartar els més petits aviat perquè no es cremin, i a última hora els fem una mica més.
Emplatem els rovellons i llestos.
15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8166 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.