Estofat de senglar laminat amb bolets i un toc de xocolata
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 800 g de senglar sense os i laminat de la part de la cuixa o espatlla. A la carniceria ens ho preparen
- 350 g de bolets variats (si són frescos millor)
- Farina
- 2 Cebes petites
- 2 Tomàquets madurs
- Una rajola de xocolata negra amb un mínim del 70% de cacau
- 1 litre de brou de verdures casolà
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva
Per la maceració:
- 2 Cebes grans
- 2 Porros
- 3 Pastanagues
- 2 Fulles de llorer
- 1,5 litres de vi negra
4 racions
Elaboració
Un dia abans (mínim 24h) en una cassola de fang, hi posem totes les verdures i hortalisses tallades (la ceba a grills, la pastanaga i el porro a rodanxes,…), la carn de senglar laminada i ho cobrim tot amb vi.
Passat aquest temps, agafem una paella amb una mica d’oli, salpebrem els talls de senglar i els enfarinem. Quan l’oli està ben calent, posem el talls laminats a la paella i deixem coure uns 5 minuts , anem girant la carn de tant en tant. Reservem els talls de senglar.
En la mateixa paella, fem un sofregit amb les cebes i tomàquets. Uns 15 minuts. El reservem.
Salem els bolets (previament nets) i els saltem en la mateixa paella, fins que deixin de treure aigua. Uns 10 minuts. Els reservem.
Passem per la batedora elèctrica , totes les verdures i hortalisses de la maceració del senglar. Ho passem pel colador xinès perquè quedin més fines. Les reservem
Agafem la cassola de fang on hi ha el vi de la maceració, la posem a foc mig, hi posem les verdures i hotalisses que hem passat pel colador xinès, el sofregit i els talls de senglar laminats que haviem reservat. Deixem coure uns 10 minuts tot junt a foc mig. Passat aquest temps, posem el foc al minim I deixem coure molt lentament , durant uns 210 minuts. De tant en tant, ho remenem amb cura i mirem si cal afagir-hi una mica de brou de verdures, doncs el vi es va evaporant.
Passats els 210 minuts, hi posem el bolets que haviem reservat i hi ratllem xocolata negra. Deixem coure tot junt a foc baix uns 15 minuts.
Ja es pot servir.
Aquest plat és millor menjar-lo un dia després de fer-lo.
4h 25min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1687 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.