Cua de bou desossada amb parmentier de patata
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Alta
Ingredients
- 1 Kg de Cua de bou
- 1 Pastanaga
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 1 Cabeça d'alls
- 1 litre de vi negre
- 2 Cullerades de salsa de tomàquet
- 1 litre d'aigua
- Farigola i romaní
- Oli d'oliva
- Sal i pebre negre mòlt
Pel parmentier:
- 500 g de Patates
- 100 cl de Crema de llet
- Oli de tòfona
- Sal tipus Maldon
- Sal i pebre negre mòlt
4 racions
Elaboració
De la cua de bou:
En un cassó amb una mica d'oli sofregim l'all laminat, la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a dauets.
Mentre, en una paella amb una mica d'oli fregim la cua de bou, ja salpebrada i tallada a rodanxes. Quan estigui daurada, la posem al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet, el vi negre i una mica de sal.
Deixem coure durant 30 minuts.
Després, hi afegim l'aigua, la farigola i el romaní i ho deixem coure tot junt durant 90 minuts.
Desossem la cua i colem la salsa. Reservem salsa per emplatar.
Del parmentier:
Mentre fem la cua de bou, aprofitem per fer el parmentier de patata. Així, el temps total d’elaboració del plat, és menor.
En un cassó amb aigua i sal bullim les patates prèviament pelades i tallades a daus durant uns 30 minuts.
Per fer el parmentier, posem les patates a la batedora elèctrica, juntament amb la crema de llet, la sal Maldon, el pebre negre i l’oli de tòfona. Ho triturem tot junt.
Per emplatar:
En un plat posem de base el parmentier de patata i sobre la cua de bou desossada, amb una mica de salsa que haviem reservat.
2h 5min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3205 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.