Amanida tèbia de bolets amb esqueixada a banda
Categoria:
Amanides i plats freds
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per l’amanida de bolets:
- 1 Bossa de mezclum (enciam de fulla de roure, francés, ruca…)
- 200 g de Xampinyons laminats o sencers o d'altres bolets
- 2 Dents d’all
- Oli d’oliva
- Sal
Per l’esqueixada:
- 400 g de Bacallà esqueixat i dessalat
- 3 Tomàquets madurs ratllats
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre mòlt
- Sal
2 racions
Elaboració
De l’amanida de bolets:
Netegem bé l'enciam fulla a fulla i altres verds i els escorrem.
Netegem els xampinyons i/o altres bolets amb un drap humit.
Agafem una paella amb un fons d'oli i la posem al foc. Hi posem els xampinyons o altres bolets a dins a foc mig.
Mentre pelem l'all i el trinxem a trossos petits. Quan els xampinyons ja no tenen aigua hi posem l'all, els salem i li donem un parell de voltes.
Mentre, disposem l'enciam en una safata i hi posem els xampinyons que hem tret de la paella a sobre, esperant primer que es refredin una mica. L'oli dels xampinyons ens servirà d'amaniment per l'enciam.
Mentre, fem l’amanida de bolets, preparem l’esqueixada i així el temps d’elaboració, és més curt.
De l’esqueixada:
Esqueixem en trossos petits el bacallà. El salpebrem una mica.
Omplim un motlle rodó amb les tires de bacallà. Ho fem dues vegades per fer dues racions. Desmotllem. Per sobre hi tirem el tomàquet ratllat i ho amanim amb un raig d’oli d'oliva verge extra.
Per acabar el plat:
Posem en un plat tipus rectangular, l’amanida de bolets en un costat i a l’altre l’esqueixada.
25min
Etiquetes: Amanida de bolets i bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3589 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.