Calamars "a la bruta" amb carxofes
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Uns 30 o 35 calamars petits
- 4 Carxofes mitjanes
- 4 Dents d'all aixafats amb la seva pell
- 1 Fulla de llorer
- Un got d'aigua
- Oli d'oliva verge
- Sal
4 racions
Elaboració
Preparem els calamars, per això, els traiem la boca i els ulls.
A la part del darrere, a un centímetre o dos de la punta fem un petit tall i pressionem. Observarem que treu el cap una mena de bossa transparent amb aigua al seu interior.
Retirem l’aigua, ja que conté aigua salada i probablement alguna resta d'alguna presa capturada.
No hem netejar-los més ni per descomptat buidar-los.
Posem oli en una olla, quan estigui calent, hi posem els alls picats i la fulla de llorer.
Quan els alls estiguin daurats, hi afegim els calamars sencers, mai en trossos; deixem que es fregeixin una mica i els tapem amb aigua.
Ara és el moment de tapar l'olla i deixar que es vagin cuinant a foc mitjà.
Els calamars aniran deixant anar el seu suc i es couran en ells, obtenint un plat amb un sabor a mar espectacular.
Quan l'aigua s'hagi reduït gairebé del tot.
Quan tot just quedi salsa retirem l'olla del foc. El temps de cocció és d'uns 25 minuts.
Mentre, per acompanyar el plat, traiem les fulles menys tendres de les carxofes.
Les tallem a grills i en una paella amb una mica d'oli, les saltem uns 10 minuts. Les reservem.
Quan el plat estigui gairebé llest, uns 5 minuts abans dels 25 minuts de cocció, hi afegim les carxofes reservades.
Barregem calamars i carxofes i ho saltegem junt, 5 minuts en una paella i hi afegim una mica de sal. Ja es pot servir el plat.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4144 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.