Costellam de porc al forn
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un costellam de porc
- 5 Alls
- Mel
- Salsa barbacoa
- Mostassa de Dijon
- Oli d'oliva
- 2 Patates grosses
- 1 ceba de figueres
- 1 pebrot verd italià
- Herbes seques al gust
4 racions
Elaboració
Salpebrem el costellam i el posem dins una safata de forn amb un raig d'oli d'oliva a sota.
En un morter aixafem 3 alls, junt amb una cullerada petita d'herbes barrejades al gust(pot ser estragó, romaní, farigola...), hi afegim un raig d'oli i ho barrejam bé.
Ho escampem per sobre la carn (n'ha de sobrar un mica per afegir al final a les patates).
En un bol petit, hi posem 5 cullerades de salsa barbacoa, 2 cullerada de mostassa, i dues cullerades de mel. Ho remenam bé, fins que quedi una salsa suau i espessa .
Amb un pinzell de cuina, pintem el costellam amb una bona capa de la barreja (hem de tenir en compte que haurem de pintar el costellam unes 5 vegades).
Tallem el pebrot i la ceba a trossos, i aixafem un parell d'alls amb pell. Ho posem pel voltant del costellam.
Escalfem el forn a 180-190 graus.
Ho deixem coure durant 60-70 minuts aproximadament. Durant aquest temps, cada 15 minuts tornarem a pintar amb la salsa que hem preparat abans, perquè vagi fent una mena de crosta.
Quan faltin uns 5 minuts per coure, hi posem la darrera capa.
Mentre es cou, tallem les patates sense pelar-les, en trossos allargats.
Les passem per la paella o la fregidora, amb temperatura de l'oli no molt alta durant 2-3 minuts.
Quan falti poc per coure la carn, les tornem a fregir, aquesta vegada amb la temperatura molt alta. Així quedaran per dins meloses i per fora cruixents.
Tallem el costellam en 3-4 trossos, i muntem el plat amb la verdura i les patates. Afegim per sobre les patates una mica de la picada que hem fet al morter amb alls i herbes.
1h 30min
Notes
Per acompanyar un bon vi negre consistent. Particularment m'hi agrada el Protos criança.
La salsa barbacoa, es pot substituir amb un bon sofregit de tomàquet casolà. Va a gustos, i depenent de si hi posem una o altra salsa de tomàquet, el resultat és diferent, però igual de gustós.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8623 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.