Petxines (zamburiñas) farcides
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Dotzena de petxines
- 100 g de bacó fumat
- 1 Ceba mitjana
- 1 Pot de maionesa casolana
- Ou
- Farina
- Pa ratllat
- Oli d'oliva suau
- Sal
Elaboració
Netegem les petxines de totes les barbes i les sorres.
Rebutgem la part negra i ens quedem amb la carn blanca i el corall.
Reservem una de les closques per després omplir-la.
En una paella, hi posem una mica d'oli, i hi tirem la ceba ben picada.
Quan estigui transparent, hi afegim el bacó també picat petit i ho sofregim.
Afegim la carn de les petxines tallades per la meitat i li donem voltes.
No s'ha de coure en excés per evitar que s'assequi el marisc.
Amb aquest compost, procedim a omplir les petxines.
Amb l'ajuda d'una cullera, cobrim el farcit amb la maionesa i ho deixem refredar.
Ho arrebossem en farina, ou i pa ratllat i ho fregim en abundant oli ben calent,
únicament per la part del farciment.
Ho deixem en paper absorbent abans de servir.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1480 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.