Gratinat delfinès
El "Gratin dauphinois" és una recepta típica dels Alps francesos.
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: França → Dauphiné
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg de patates Mona lisa o Charlotte
- 1/2 litre de llet
- 1/2 litre de crema de llet
- All en pols
- Nou moscada
- Sal
- Pebre
Utensilis
Safata per forn
Elaboració
Pelar les patates i rentar-les per treure-hi possible terra de la pell.
Tallar-les en làmines fines (però no les tornem a rentar un cop tallades, ja que la fècula ajudara a amalgamar el plat).
Situeu les patates en una safata de forn, fent làmines i assaonar amb all picat, pebre molt, sal i nou moscada.
En un cassó escalfeu llet i crema de llet a parts iguals, i un cop homogeneïtzada la mescla cobreix les patates de la safata, procurant que entri per tots els racons (sacseu suaument la safata perquè penetri entre les làmines).
Poseu una mica formatge per sobre de les patates perquè quedin gratinades.
Segons el forn calculeu una mitja hora o tres quarts de cocció. Fins que quedi gratinat el formatge.
45min
Notes
La recepta típica dels Alps francesos no porta formatge, sinó julivert picolat per sobre.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2730 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.