Truita de patata i ceba
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Truita
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 6 ous ecològics
- 2 cebes de Figueres
- 2 patates mitjanes
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
4 racions
Elaboració
Pelem les cebes i les tallem en juliana fina (també es pot tallar en macedònia si preferiu que quedi més integrada dins la truita).
Posem oli d’oliva en una paella i sofregim la ceba a foc molt lent durant uns 30 minuts.
Mentrestant, netegem i pelem les patates. Les esquincem amb el ganivet (fer-ne trossets) i les fregim en una altra paella en abundant oli d’oliva a foc no gaire fort fins que adquireixin un to daurat-marró, uns 15-20 minuts. Les reservemsobre paper absorbent.
En un bol, batem els ous suaument. Quan tinguem la ceba ben sofregida i els trossos de patata fregits, ho afegim al bol i remenem. Deixar reposar la mescla 10 minuts i passat aquest temps, salar-la al gust.
Posem la paella on hem ofegat la ceba de nou al foc amb una mica més d’oli d’oliva si cal. Quan estigui ben calenta, la retirarem del foc i hi incorporarem la mescla.
Tornem a posar la paella al foc, i coem la truita de patates i ceba uns minuts a foc baix (1 o 2 minuts si la voleu sucosa). Li donem la volta amb l’ajuda d’un gira-truites i l'acabem de coure-la 1 minut més. Finalment, li donemla volta de nou, esperem uns segons i apagem el foc. Es pot acompanyar amb enciam.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1836 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.