Suquet de pescadors
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Costa Brava nord
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 raps de un mig quilo més o menys
- 1 pubilla de un mig quilo més o menys
- 4 alls
- 1 tomàquet madur
- Oli de oliva
- Patates
- Sal
Per la picada:
- Llesca de pa fregit
- Els fetges dels raps
- 4 alls
Per el fumet:
- Els caps del peix
- Una ceba
- Una branca d'api
4 racions
Utensilis
Recomano una cassola de ferro colat, és ideal per aquesta cocció.
Elaboració
Primer de tot posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli a escalfar
Netegem el peix de cap i tripa i en reservem el cap
Mentrestant posem una altra olla al foc amb els caps dels peix, una ceba i una branca d'api. Mentrestant el fumet es va fent, posem els alls pelats a la cassola de l'oli
Un cop fregits els alls, però mai deixarem que es refregeixin massa, posarem una llesca de pa a fregir a la cassola i el reservarem en un morter. Seguidament hi fregirem els fetges dels raps i el posarem al morter
Desprès posarem una mica de tomata trinxada a la cassola sense pell ni llavors .
Mentrestant la tomata se'ns sofregeix una mica, pelarem i esberlarem les patates; les rentem i les reservem
Un cop la tomata sofregida, tirem les patates a la cassola, donem unes voltes, que impregnin bé i, seguidament afegim fumet bullent, que cobreixi les patates
Mentrestant piquem la picada del morter i la deixem en el mateix morter. Preparem el peix tallat a rodelles
L'afegirem a la cassola quan les patates els falti més o menys uns cinc minuts; i afegirem també en aquest moment la picada desmaixada amb suc de la cocció. Sacsejarem la cassola agafant per les nanses amb energia i courem uns minuts per que es desfaci i es reparteixi bé la picada.
Si cal rectificarem de sal.
1h 30min
Etiquetes: Peix Suquets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6698 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.