Suquet de pescadors

Categoria:
Típica de: Costa Brava nord
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 raps de un mig quilo més o menys
  • 1 pubilla de un mig quilo més o menys
  • 4 alls
  • 1 tomàquet madur
  • Oli de oliva
  • Patates
  • Sal
  •  

Per la picada:

  • Llesca de pa fregit
  • Els fetges dels raps
  • 4 alls

Per el fumet:

  • Els caps del peix
  • Una ceba
  • Una branca d'api
  •  

4 racions

Utensilis

Recomano una cassola de ferro colat, és ideal per aquesta cocció.

Elaboració

Primer de tot posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli a escalfar
Netegem el peix de cap i tripa i en reservem el cap
Mentrestant posem una altra olla al foc amb els caps dels peix, una ceba i una branca d'api. Mentrestant el fumet es va fent, posem els alls pelats a la cassola de l'oli
Un cop fregits els alls, però mai deixarem que es refregeixin massa, posarem una llesca de pa a fregir a la cassola i el reservarem en un morter. Seguidament hi fregirem els fetges dels raps i el posarem al morter
Desprès posarem una mica de tomata trinxada a la cassola sense pell ni llavors .
Mentrestant la tomata se'ns sofregeix una mica, pelarem i esberlarem les patates; les rentem i les reservem
Un cop la tomata sofregida, tirem les patates a la cassola, donem unes voltes, que impregnin bé i, seguidament afegim fumet bullent, que cobreixi les patates
Mentrestant piquem la picada del morter i la deixem en el mateix morter. Preparem el peix tallat a rodelles
L'afegirem a la cassola quan les patates els falti més o menys uns cinc minuts; i afegirem també en aquest moment la picada desmaixada amb suc de la cocció. Sacsejarem la cassola agafant per les nanses amb energia i courem uns minuts per que es desfaci i es reparteixi bé la picada.
Si cal rectificarem de sal.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6698 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Hola Jordi, me podrias informar de lo que es "Una pubilla de 1/5 Kilo ?", dispensa que no escrigi en catala perque faix moltes faltes ortograficas, Jo soc Suiss y la meva parla es l`aleman ja que visc al Kanto de Zürich, Esperant les teves novas reb una forta abracada. Joan
Jordi Bosch Negre diu:
Hola Joan,encantat de informarte,la pubilla és un peix molt bo per fer suquet, que te les escates de un color taronja . Mira ,el que faré és mirar si tinc alguna foto de una pubilla i la penjaré aquí a la recepte i la veurás.Una forta abraçada Joan.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: