Sarsuela

Categoria:

Ingredients

  • Quatre rodelles de rap
  • Quatre rodelles de lluç
  • Quatre rodelles de rosada
  • Mig quilo d'anelles de calamar
  • Vuit gambes-Vuit escamarlans
  • Mig quilo de musclos
  • Mig quilo de cloïses
  • Un got de vi blanc
  • Un got de conyac
  • Una mica de fumet
  • Una cullerada de farina

La picada:

  • 8 o 10 ametlles
  • Julivert
  • Pa fregit en llesques
  • suc de la cocció
  • un fetge petit (de rap si pot ésser)
  • un all pelat i fregit
  • una presilla de xocolata

El sofregit:

  • Ceba picada fina
  • Tomata ratllat sense pell ni llavor
  • All pelat i picat ben fi

4 racions

Utensilis

Una cassola una mica fonda, un morter,un cassó gros i una cullera de fusta.

Elaboració

Primer de tot obrim els musclos al vapor i els reservem; obrim també les cloïsses al vapor i les reservem.
Preparem el peix rentat i ben escorregut; el salpebrem i posem una paella al foc amb oli; fregim el peix i  el reservem.
Després fregim a la mateixa paella i oli fregim la  gamba i l'escamarla i o reservem també.
Preparem una cassola a part, sempre fora del foc, de moment. Posem en aquesta cassola fora del foc, el peix, les gambes, els escamarlans, els musclos i les cloïsses.
A la paella que hem fregit tot això, fem un sofregit amb ceba, tomata i all, tot ben picat.
Un cop fet el sofregit i ben confitat, afegim conyac, empolvorem amb farina i afegim  fumet de peix al sofregit i  deixem reduir uns deu minuts.
Un cop passat aquest temps, afegim tot el preparat de la paella a la cassola que tenim el peix i marisc.
Escalfem el forn a 200 graus i mentrestant fem la picada, amb els ingredients abans esmentats; tots ben picats i ens ha de quedar una pasta que desmarxarem amb una mica de fumet i afegirem seguidament a la cassola.
Sacsejarem la cassola perquè es barregi tot i posarem al forn.
Fem coure uns minuts i ja estarà a punt.

1h 30min


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10132 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Misericòrdia LLurba diu:
Es un bon plat, però entretingut
Jordi Bosch Negre diu:
Si que es entretingut, jo recordo la mare quan en feia es passava el matí a la cuina, però la recompenssa era evident.Val la pena aquest plat.
Martingala La diu:
Boníssim! A casa de tota la vida per Sant Esteve, canalons i Sarsuela!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: