Calçots arrebosats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Calçots 20 ( 4 o 5 per cap)
- Per la salsa
- 8 ametlles torrades
- 8 avellanes torrades
- 1 pebrot de romesco
- 1 tomaca madura
- 3 alls
- pa rallat
- Julivert
- Oli
- Vinagre
- Sal
- Per el arrebossat
- Farina
- Aigua ben freda
4 racions
Elaboració
Primer escalivarem els calçots, dos alls i la tomaca, o podem fer a la brasa o al forn.
Embolicarem els calçots en paper de diari i els reservarem.
Escaldarem el pebrot de romesco fins que estigui ben tovet, li traurem les llavors i el mànec,el posarem al got del batedor, també i posarem las ametlles torrades i pelades, las avellanes, els dos alls escalivats i el all cru, la tomaca pelada i el julivert i la sal, ho triturarem tot, i anirem afegien oli fins aconseguir que estigui la salsa ben fina. Afegirem una mica de vinagre, al gust, i rectificarem si cal de sal.
Pelarem els calçots. En un plat fondo posarem dos o tres cullerades de farina i la desfarem amb aigua ben freda, no te que quedar ni molt espessa ni mol clareta, si convé se afegeix mes farina o aigua.
Mentrestant haurem posat una paella al foc amb forca oli fins que estigui ben calent.
Sucarem els calçots amb la preparació de la farina i els fregirem fins que estiguin rossos.
Els posarem damunt de un paper de cuina perquè deixin anar el accés de oli.
Els menjarem acabats de fer perquè no se estovi el arrebossat, acompanyats de la salsa se romesco.
30min
Notes
Aquesta salsa de romesco també va be per els calçots escalivats sense arrebossar. Aguanta tapada amb paper film a la nevera bastants dies.
La barreja de farina i aigua també serveix per tot tipus de arrebossat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1918 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.