Rap a la planxa amd tempura de verdures
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Verdures al vostre gust: carbassó, ceba tendra, albergínia, xampinyons, pastanaga, pebrot vermell i verd, tomàquets mini, mongeta tendra...
- 2 Talls de rap
- Enciam o ruca ,…
- Salsa per tempura: salsa de soja, unes gotes de vinagre de mòdena, part verda de la ceba tendra.
- Farina
- Aigua gelada
- Sa i oli d’oliva
2 racions
Elaboració
Fem el rap en una paella amb una mica d’oli i sal i el reservem
Tallem totes les verdures a bastonets prims. Penseu que la tempura es cou depressa, per tant si posem un tros de verdura massa gran ens quedarà cru de dins. Els xampinyons i els tomàquets mini els podem deixar sencers i la mongeta tendra que li costa més a lo millor l'hauríem de partir en tres trossos si és perona.
Agafem un bol i hi posem un raig d'aigua ben freda i hi anem afegint farina fins que la barreja quedi fina i tingui una consistència ni massa líquida ni massa espessa. Que quan aixequem la forquilla sucada no caigui un filet, però tampoc gotes gruixudes, han de caure gotetes fines i seguides.
Mentrestant haurem posat una cassola fonda al foc amb molt oli, tres dits mínim, penseu que els aliments s'han de coure per tot arreu sense tombar-los. Agafeu una cassola no massa ample, si no haureu de gastar molt oli.
Quan esquitxem amb la farina i veiem que de seguida fa bombolles l'oli estarà al punt de calent. Si triga a fer bombolles és que encara no està al punt. Això és molt important perquè ens quedi ben cruixent. Anem posant les verdures mica en mica perquè l'oli no ens baixi de temperatura i les anem traient i afegint-ne de noves. Si les verdures tenen una mida petit amb tres minuts en tindrem prou.
Això sol ja és un plat molt complet, però per refrescar-ho una mica ho podem acompanyar d'una amanida
Emplatem : rap , tempura de verdures i enciam
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1927 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.