Bacallà bullit amb patata i ceba
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Morro de bacallà dessalat ( 300 gr. )
- Patates ( 200 gr. )
- Cebes
- Julivert
- Sal
- Oli d’oliva
- Aigua
- Maionesa ( opcional )
2 racions
Elaboració
Posem en una cassola dos o tres dits d’aigua, la justa per cobrir les patates que haurem pelat i tallat a rodanxes d’un dit de gruix, i tindrem també a la cassola.
Engeguem el foc a mig gas, posem un pessic de sal i tapem.
Mentre arrenca el bull pelem i tallem en quatre trossos les cebes i les posem també a la cassola amb un parell de branques de julivert i un raig d’oli d’oliva.
Quan veiem que la patata és gairebé cuita (uns 10 minuts segons la varietat de la patata) destapem la cassola, hi posem els talls de bacallà, tornem a tapar i en quatre o cinc minuts més ja tindrem el plat al punt. Comprovem com està de sal, ja que segons estigui de dessalat el bacallà en farà falta una mica més o no i ja ho teniu a punt.
Emplateu el bacallà amb les patates i la ceba escorregudes, si voleu poseu una cullerada de maionesa per sobre i assaboriu-lo que val la pena.
Aquest plat el podeu combinar com vulgueu; amb una cullerada de maionesa i tot xafat està boníssim.
15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
13632 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.