Pollastre amb escamarlans
Categoria:
Altres
Típica de: Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un pollastre de pagès tallat a octaus
- 12 escamarlans
- 3 tomàquets ratllats
- 2 cebes trinxades
- 1 raig de conyac
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Farina
- Aigua bona
Per la picada:
- 2 Galetes tipus Maria
- 2 grans d'all
- Julivert
- Un rajolí de vi ranci
- Un grapat d'ametlles torrades
4 racions
Elaboració
Salpebrar, enfarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un vol apagat cobrir amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tobet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre. Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat.
1h 10min
Notes
Aquesta recepta amb petites variaciones figura dins de la candidatura "cuina catalana patrimoni de la humanitat" i dins del programa apadrina una recepta a www.cuinacatalana.cat
VARIACIONS:
Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada
Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)
Etiquetes: Pollastre amb escamarlans Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1997 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.