Macarrons negres amb calamarsons i gambes

Ingredients

  • 500 gr de macarrons negres de sípia
  • 500 gr. de calamarsons de platja
  • Cuetes de gambes pelades (poden ser congelades)
  • 2 cebes tallades fines
  • 4 grans d'all tallats petits
  • Tomaquet concetrat
  • 1 copeta de vi blanc
  • Sal, farigola, orenga i alguns grans de pebre

4 racions

Elaboració

Per una banda, bullim la pasta seguint les indicacions del fabricant.
Per una altra, saltar els calamarsons a foc viu, amb oli, fins que agafin color i els reservem.
A la mateixa paella, saltem les gambes.
Amb el mateix oli, fregim la ceba a foc lent fins que estigui tova.
Un cop cuita, afegim els alls ben petits vigilant que no es cremin, i seguidament el tomàquet i les espècies.
Quan estigui tot ben concentrat, posem la copeta de vi per desfer-lo. Deixar evaporar l’alcohol del vi i coure lentament fins que el sofregit estigui ben confitat.
Un con llest el sofregit, incorporem els calamarsons i les gambes, donem un parell de remenades, aboquem la pasta i deixem que s'impregni de la salsa.
Servir ben calent.

35min

Notes

Si els macarrons són ratllats potencien el gust dels ingredients. En aquest cas, totalment recomanables. També és una bona recepta per fer amb espaguetis.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1995 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: