“Platillo” de pollastre amb bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Empordà
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 pollastre
  • 2 o 3 botifarres
  • 200 gr. de bolets
  • 1ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • Ametlles torrades
  • Pa
  • Alls i julivert
  • 1 got de vi ranci
  • Oli d’oliva, sal i pebre

4 racions

Utensilis

Cassola

Elaboració

Talleu el pollastre a trossos més aviat petits. Salpebreu-lo i fregiu-lo en una cassola amb oli d’oliva. Un cop fet, reserveu-lo.
Dividiu les botifarres en 3 talls cadascuna, fregiu-les i reserveu-les. En el mateix oli, coeu els bolets també els reserveu. A continuació fregiu la ceba esmicolada i els tomàquets (o bé tomàquet fregit). Un cop fet el sofregit, poseu-hi el pollastre, les botifarres i els bolets. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir . Desprès poseu-hi aigua bullent , saleu-ho i tapeu-ho.
Mentrestant, prepareu la picada amb les ametlles, el pa fregit prèviament, l’all i el julivert i es desmarxa amb una mica d’aigua bullent. Afegiu la picada a la cassola un quartet d’hora abans de servir.

1h

Notes

Aquesta és la meva primera recepta que aporto, espero que us agradi.
Recepta popular empordanesa. Típic plat de Festa Major, es poden fer servir altres carns o barreges. Poden usar-se tota mena de bolets, també frescos o assecats.
Variant:

S’hi poden posar mandonguilles en lloc de botifarres (amb 100gr. de carn picada de vedella i 100 gr. de carn picada de porc, 1 ou, 200 gr. de molla de pa remullada amb llet, all i julivert, sal i pebre.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7268 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: