Graellada de carn excepcional
Categoria:
Carns
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 Kg de ploma de porc ibèric ( carn més melosa que el secret ).
- 2 pollastres de pagès.
- 6 botifarres crues grans.
- 6 botifarres negres grans.
- 1/2 Kg de costella de porc ibèric.
- 12 llotges de cansalada viada de porc ibèric
- 1 mitjana de vedella ( 1 persona no podía menjar porc )
- ½ Kg de xistorra de Navarra.
- Pa de pagès d’1 Kg rodó ( mínim 3 pans )
- Tomàquets madurs per sucar el pa torrat o sense torrar.
- Grans d’alls per refregar a les torrades.
- Sal
- Oli d’oliva
- Mínim 6 ampolles d’un gran vi.
- Aigua
12 racions
Utensilis
Graella especial per moltes persones
Bones pinces
Safates
Elaboració
- Per fer una bona graellada de carn, el més important (a part de la qualitat de la carn), és la llenya, la graella i la paciència de les persones que fan la graellada.
- Llenya d'alzina.
- Graella especial per poder fer alhora molta carn i torrades.
- Començar per la carn que necessita més temps de cocció: pollastre, conill, ploma de porc ibèric, ... i anar introduint llesques de pa per torrar, un cop la carn està gairebé feta.
- Safates per anar posant la carn feta i portar-la a la taula.
- Seguim amb la carn que necessita menys temps de cocció: botifarra crua, cansalada viada, botifarra negre,, ... (mentre els comensals ja van menjant el pollastre i cridant: jo la botifarra ben feta, jo menys feta, ...
- Com menys oli millor.
- I així, successivament.
És clar que els qui fan la carn, mengen quan tots han acabat, però no són ximples i per ells s'han reservat els millors talls de les diferents carns.
1h
Notes
Pa
Pa torrat amb oli i sal
pa torrat sucat amb tomàquet i sal
pa torrat refregat amb all, oli i sal
Pa torrat sucat amb tomàquet, refregat amb all, oli i sal
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2995 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.