Graellada de carn excepcional

Categoria:
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 Kg de ploma de porc ibèric ( carn més melosa que el secret ).
  • 2 pollastres de pagès.
  • 6 botifarres crues grans.
  • 6 botifarres negres grans.
  • 1/2 Kg de costella de porc ibèric.
  • 12 llotges de cansalada viada de porc ibèric
  • 1 mitjana de vedella ( 1 persona no podía menjar porc )
  • ½ Kg de xistorra de Navarra.
  • Pa de pagès d’1 Kg rodó ( mínim 3 pans )
  • Tomàquets madurs per sucar el pa torrat o sense torrar.
  • Grans d’alls per refregar a les torrades.
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Mínim 6 ampolles d’un gran vi.
  • Aigua

12 racions

Utensilis

Graella especial per moltes persones
Bones pinces
Safates

Elaboració

- Per fer una bona graellada de carn, el més important (a part de la qualitat de la carn), és la llenya, la graella i la paciència de les persones que fan la graellada.
- Llenya d'alzina.
- Graella especial per poder fer alhora molta carn i torrades.
- Començar per la carn que necessita més temps de cocció: pollastre, conill, ploma de porc ibèric, ... i anar introduint llesques de pa per torrar, un cop la carn està gairebé feta.
- Safates per anar posant la carn feta i portar-la a la taula.
- Seguim amb la carn que necessita menys temps de cocció: botifarra crua, cansalada viada, botifarra negre,, ... (mentre els comensals ja van menjant el pollastre i cridant: jo la botifarra ben feta, jo menys feta, ...
- Com menys oli millor.
- I així, successivament.
És clar que els qui fan la carn, mengen quan tots han acabat, però no són ximples i per ells s'han reservat els millors talls de les diferents carns.

1h

Notes

Pa
Pa torrat amb oli i sal
pa torrat sucat amb tomàquet i sal
pa torrat refregat amb all, oli i sal
Pa torrat sucat amb tomàquet, refregat amb all, oli i sal


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2995 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: