Orada salvatge al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Dieta: baixa en greixos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Orada salvatge d'entre 1,3 Kg i 1,5 Kg, d'Arenys, que a la peixateria ens netegen per fer al forn
- 4 Escamarlans frescos
- 2 Navalles fresques sense sorra
- 1 Ceba mitjana
- 2 Tomàquets madurs petits
- 2 Patates mitjanes
- 1 Gotet de vi blanc sec
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre mòlt.
2 racions
Elaboració
La orada l'hem comprat neta d'escates i vísceres.
Peescalfem el forn a 180 graus. Posem en una paella tipus de fer paella: oli d'oliva, la ceba a sobre tallada a rodanxes, les patates a rodanxes (un cop tallades les hem tingut uns 15 minuts en aigua), els tomàquets tallats a grills, sal i pebre.
Posem la paella, sense l'orada, al forn uns 30 minuts.
A continuació, salpebrem l'orada i la posem al forn sobre les patates, ceba i tomàquets.
Deixem coure 45 minuts (més o menys), doncs l'orada fa 1,5 Kg. De tant en tant obrim el forn per veure l'estat de cocció, no ens pot quedar massa feta ni crua.
Quan falten uns 10 minuts, hi posem els escamarlans i les navalles.
Per emplatar, netegem d'espines l'orada i anem fent filets posant la meitat per persona, en un plat.
Al costat hi posem, les patates, ceba i tomàquet amb dos escamarlans i una navalla per persona.
Ja es pot servir el plat.
1h 25min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2001 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.