Calamars frescos a l'andalusa
Categoria:
Peixos i mariscos
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Kg de calamars frescos
- Farina
- Oli per fregir
- Sal
- Llimona
3 racions
Elaboració
-El que farem primer serà rentar bé el calamar, per dins i per fora.
-Per a aquesta recepta només ens interessen els tubs, i descartarem les potes i les ales que utilitzarem per cuinar altres receptes.
-Tallarem els tubs de calamars a anelles amples, de la mida d'un dit.
-Ho salarem.
-Abocarem una bona quantitat de farina en un plat o bol ample.
-Ara, amb paciència, anirem arrebossant cada anella de calamar.
-Han de quedar 100% arrebossades i sense excés de farina.
-I ara, important, l'oli per fregir ha d'estar ben calent.
-Hi anirem incorporant anelles poc a poc... per garantir que l'oli no baixi massa de temperatura.
-Li donarem la volta a cada anella.... i, aproximadament, els tindrem un parell de minuts per cada banda.
-Quan tinguin un bonic color daurat, els reservarem sobre un paper absorbent.
-I ja els podrem servir ben calentons.
-I acompanyeu-los sempre de llimona.
50min
Notes
Com es neteja un calamar:
Agafem el calamar i li traiem la pell com si el desvestíssim, des de la punta fins a baix. Un cop li hem tret la pell, retirem la canya, el cartílag de l'interior. Només ens quedarà treure'n les potes. Podem guardar la tinta de la ventresca per fer un bon arròs, la tinta es pot congelar per a plats futurs.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3481 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.