Cargols bovers bullits i amb salsa verda
Categoria:
Altres
Dieta: baixa en greixos
Estació: estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Uns 80 cargols bovers grans i vius.
Ingredients per bullir els cargols:
- 2 Branquillons de fonoll
- Una fulla de llorer
- Una branca de farigola
- 2 Guindilles de caiena
- 2 Grans d’all
- Un trosset de pastanaga
- Un trosset d’api
- Sal
Ingredients per la salsa verda:
- Un ou dur
- 1ceba prèviament remullada
- Oli d’oliva
- Julivert a dojo.
2 racions
Utensilis
Batedora elèctrica.
Elaboració
Per purgar i netejar els cargols:
-Els rentem amb abundant aigua freda i els guardem on no puguin marxar, durant 3 o 4 dies, amb farina de blat i romaní, farigola, etc.
-Els posem en un cossi amb uns bons grapats de sal, un bon got de vinagre i un got d'aigua tèbia (les quantitats poden variar depenent de la quantitat de caragols), refregant-los molt bé per tal que deixin anar tota la bava i puguem eliminar qualsevol impuresa de la closca.
-Els tornem a rentar, tants cops com calgui, amb aigua fresda abundant, fins que no quedin restes de bava.
-Omplim el cossi amb aigua neta i freda . Submergim els caragols i eliminem tots aquells que no facin acte de presència i treguin el cap per veure si ja ha passat el pitjor. Si no surten de la closca ni tan sols una mica, vol dir que són morts i s'han de descartar.
-Els pasem a una olla amb aigua freda, un grapat de sal i una fulla de llorer. Ja estan preparats per bullir.
Per bullir els cargols:
-Primer de tot, hem de netejar els cargols amb aigua i un raig de vinagre. Els rentarem quatre vegades, esbandir-los bé cada rentada.
-Els cargols han de treure el cap de la closca per després posar-los en una cassola amb aigua freda, al foc a temperatura molt suau per enganyar-los. Quan arrenqui el bull, els escorrem i els fem bullir amb aigua neta amb les herbes i les verdures. Han de bullir a poc a poc entre 45 minuts o 60 minuts., depenent de la mida dels cargols.
-Una vegada cuits, els escorrem i els posem en un bol.
Per fer la salsa verda:
-Ratllem l'ou i la ceba, tallem el julivert i ho ajuntem tot amb l'oli.
-Remenem fins que emulsioni. La salsa surt diferent emulsionada a mà (que no sempre emulsiona) o amb batedora, però no us sabria dir què és millor.
Per servir els cargols:
Els servim en un bol, simplement bullits i apart la salsa verda.
1h 15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4884 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.