Besuc al forn amb patates, alls i bitxo.
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Besuc d'uns 750 g, que a la peixateria ens netegen sense tallar el cap.
- 2 Patates mitjanes.
- 1 Llimona
- 4 o 5 Alls
- 2 Bitxos
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre mòlt
2 racions
Elaboració
Passem el besuc, ja net, per aigua i l’assequem.
Amb la punta d'un ganivet fem uns petits talls a la part superior del peix.
Salpebrem el besuc per fora i per dins. I hi col.loquem mitges rodanxes de llimona en els talls.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines.
Les posem al fons d'una safata de forn, amb una mica de sal. Col.loquem el besuc a sobre.
A part, en una paella posem en oli d'oliva els alls laminats i els bitxos.
Ho fregim fins que es daurin els dents d'all laminats.
Tirem sobre del besuc l'oli amb els alls i els bitxos.
Finalment, fiquem el besuc al forn preescalfat a uns 160-170ºC durant aproximadament 50 minuts.
Regulant el foc perquè no cremi però sí que resulti lleugerament daurat.
Traiem el besuc, el partim per la meitat i en un plat posem de base les patates, a sobre el mig besuc amb alls laminats i un bitxo.
Servim el besuc sense la part del cap i net d'espines.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2118 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.