Rovellons o pinetells a la planxa amb picada d'all i julivert

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Entre 8 i 10 rovellons o pinetells mitjans , sans i triats per fer a la planxa ( forma “plana” ) del Maresme, si pot ser. A molts llocs del rovelló i pinetell en diuen a tot rovellons (el rovelló és de color de ferro rovellat i el pinetell és més grogenc )
  • 4 o 5 Dent d’all
  • Julivert
  • Sal
  • Oli d’oliva

1 racions

Elaboració

Netegem molt bé els rovellons: els bufem amb força pel cantó de les làmines per treure els grans de sorra, amb un drap humit els netegem una mica per sobre. Això, és potser el més important, ja que anem a menjar rovellons i no sorra. Uns 5 minuts.
Fem la picada d’alls i julivert. En un morter piquem molt bé els grills d’all i el julivert, posem la picada en el pot de la batedora amb una mica d’oli i sal. Ho batem uns 2 minuts.
En una planxa untada d’oli, quan està ben calenta hi posem els rovellons, amb una mica de sal , amb la cua cap avall, uns 4 minuts. Els donem la volta i amb una cullera petita tirem a les làmines la picada d’all i julivert, deixem coure uns 4 minuts. De fet , es veu bé si estan fets o no. El temps té que veure amb el tamany. El normal és apartar els més petits aviat perquè no es cremin, i a última hora els fem una mica més.
Emplatem els rovellons i llestos.

15min


Recepta de cuina de Rovellons o pinetells a la planxa amb picada d'all i julivert
En el plat per degustar-los.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8164 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: