Lluç a l'esquena

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Lluç sencer (d’uns 1.200 g) que demanem a la peixateria que l'obrin com un llibre i separin el cap i l'espina, que guardarem per fer un brou de peix.
  • 6 o 7 Dents d’all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Una bitxo
  • Sal
  • Un bon vinagre
  • 3 o 6 Cabdells per guarnició.

4 racions

Elaboració

Escalfem el forn a màxima potència (250 º) amb la safata a la que posarem el peix dins perquè s'escalfi també.
Fora del forn, posem oli d'oliva per sobre dels lloms del lluç embadurnantels bé. Hi posem una mica de sal.
Traiem la safata del forn, tirem una mica d'oli sobre el peix (cura que crema). Deixem coure , només 7 o 8 minuts a 250 º.
En una paella petita, hi tirem oli d'oliva, daurem els alls tallats a làmines i el bitxo tallat a rodanxes.
Traiem el peix del forn i el reguem amb un bon raig de vinagre per sobre, a continuación, hi tirem el sofregit d'alls (ha d'estar molt calent, perquè ha de "espurnejar" al tirar-lo sobre el peix amb el vinagre. No hem de tenir el refregit d’alls ja preparat i fred perquè sinó no sortirà bé.
Servim el lluç, acompanyat de cabdells partits en quarts i regats amb la salseta del peix.

15min


Recepta de cuina de Lluç a l'esquena
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2552 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: