Ceviche de gambes amb arròs, tomàquet, llima i wasabi

Ingredients

  • 1 Kg de gambes
  • 400 g d’arròs
  • Oli d’olivali
  • 1 litre i mig d’aigua
  • 3 Cebes.
  • 2 Pebrots.
  • 7 Tomàquets.
  • Llima
  • 2 Culleradetes de julivert
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Wasabi herba

5 racions

Elaboració

Del ceviche:

Netegem les gambes i les posem al foc amb 1 litre d’aigua fins que bullin. Passats 5 minuts, les traiem, pelem i tallem els caps. A continuació posem en un recipient: els caps, les closques i l’aigua on les hem bullit per tal de poder-ho batre. Ho batem i colem aquest batut de manera que quedi absolutament líquid.
Pelem i tallem les cebes en tires molt fines ; també tallem en tires molt fines els pebrots i els tomàquets a daus molt petits i espremem la llima. Ho posem en un recipient juntament amb la sal, uns 10 minuts per tal que s’adobin.
Afegim en un bol: les gambes, la ceba, el pebrot, el tomàquet i el batut(ja colat) per poder-ho remenar. Ho salpebrem , hi tirem una mica de julivert ben picat
Quan ho servim, procurem que no estigui calent.

De l’arròs:

Posem en una olla amb 1/2 litre d’aigua, 2 cullerades soperes d’oli i sal. Ho deixem bullir. Quan arrenqui el bull abaixem el foc.
Finalment, quan el gra estigui al gust, un 15 o 20 minuts , apaguem el foc.

Per acabar el plat:

En un bol, barregem l’arròs amb el ceviche de gambes i servim la barreja en un plat o bol. A sobre com condiment hi posem una mica de wasabi (l’herba que es veu a la foto de color verd fosc).

50min


Recepta de cuina de Ceviche de gambes amb arròs, tomàquet, llima i wasabi
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1117 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Josep Ramon Arques Rovira diu:
Crec que seria millor posar "bol". En lloc de Afegim en una "cassola": les gambes, la ceba, el pebrot, el tomàquet i el batut (ja colat) per poder-ho remenar. Ho salpebrem , hi tirem una mica de julivert ben picat, per evitar mals entessos.
Jordi Garcia Miguel diu:
Ja ho he posat. Gràcies.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: