Escórpora al forn amb patates
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Escórpora d'uns 800 g,que a la peixateria ens preparen per fer al forn (filets) i sobretot ens treuen les espines
- 300 g de Patates
- 3 Tomàquets
- 1 Ceba
- 2 Grans d'all
- Unes quantes ametlles torrades
- Uns brins de safrà
- 1 Gotet de vi blanc
- 1 Polsim de farina
- 1 Branca de fonoll sec
- 225 ml de brou de peix
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
2 racions
Elaboració
Pelem les patates i les tallem a daus, les fem bullir 5 minuts i les reservem.
Preescalfem el forn a 180 graus. Posem els filets d'escórpora al forn. Els salpebrem i untem amb oli d'oliva, la deixem coure uns 10 minuts. Passat aquest temps, la traiem i reservem. Mentre, sofregim la ceba i quan estigui enrossida hi tirem el tomàquet sense pell ni llavors, xafadet, juntament amb el fonoll. Quan el sofregit tingui ja bona pinta, hi tirem el gotet de vi blanc, deixem reduïr i hi tirem la farina. Deixem coure uns 2 minuts . Finalment hi afegim les patates que hem bullit , uns 5 minuts, tallades a daus que les posem com a base a la safata d’anar al forn amb el brou de peix i els filets d'escórpora. Deixem coure durant uns 20 minuts.
Quan estigui, tirem la salsa sobre l'escórpora i deixem coure uns uns 10 minuts més. Uns 5 minuts abans d'acabar la cocció, hi tirem la picada que hem fet amb les ametlles, alls, brins de safrà , sal , oli,… amb la resta del brou de peix. Deixem coure uns 5 minuts. Ja es pot servir el plat.
1h 5min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5412 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.