Sard reial al forn
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Sard reial fresc d’Arenys d'uns 1,8 Kg, més o menys, que a la peixateria ens netegen de vísceres i escates, sense treure el cap.
- 3 Escamarlans frescos
- 3 Gambes fresques
- 3 Navalles
- 1 Ceba gran
- 2 Tomàquets madurs
- 3 Patates mitjanes
- 1 Gotet de vi blanc sec
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre mòlt
3 racions
Elaboració
El sard reial l'hem comprat net d'escates i vísceres.
En primer lloc, peescalfem el forn a 180 graus.
Seguidament, posem en una paella tipus de fer paella: oli d'oliva, la ceba a sobre tallada a rodanxes, les patates a rodanxes (un cop tallades les hem tingut uns 15 minuts en aigua), els tomàquets tallats a grills, sal i pebre.
Fiquem la paella, sense el sard, al forn uns 30 minuts.
A continuació, salpebrem el sard i el posem al forn sobre les patates, ceba i tomàquets.
Deixem coure entre 45 minuts i 50 minuts (més o menys), doncs el sard fa 1,8 Kg.
De tant en tant obrim el forn per veure l'estat de cocció, no ens pot quedar massa fet ni cru.
Quan falten uns 10 minuts, hi posem els escamarlans, les navalles i les gambes.
Per emplatar, netegem d'espines el sard i anem fent filets per tres persones, en un plat.
Al costat hi posem, les patates, ceba i tomàquet amb un escamarlà, una gamba i una navalla per persona.
Ja es pot servir el plat.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2977 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.