Cuixa de xai desossada al forn amb el seu suc
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Cuixa de xai desossada, li demanem al carnisser/a que la deixi a talls
- 2 Cebes grosses
- 3 Dents d’all
- Herbes aromàtiques (romaní, farigola,…)
- 300 cl. vi negre de bona qualitat
- 200 cl. brou de carn casolà
- 1 Gotet d’aigua
- 1 Cullerada de postres de Maizena
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 3 Patates al caliu
4 racions
Elaboració
En una cassola que pugui anar al forn, hi posem oli al fons, la cuixa de xai a talls al mig i al voltant la ceba tallada en juliana, els dents d’all sense pelar, les herbes aromàtiques (romaní, farigola,…) i un gotet d’aigua.
Posem la cassola al forn, ja calent a 180º, dalt i baix o amb aire calent, durant 60 minuts.
Anem girant la cuixa cada 30 minuts. Cal també remenar la ceba per evitar que es cremi. Si cal, hi afegim una mica d’aigua.
Un cop la cuixa cuita, la traiem de la cassola i, pelem els alls.
Passem per la batedora o minipimer tota la salsa de la ceba, els alls i el suc de la propia carn de xai.
Posem la salsa a la cassola.
Posem la cassola al foc (no al forn), i hi afegim el brou, el vi negre i quan arrenqui a bullir, la Maizena dissolta en una mica d’aigua freda. Deixem que cogui 5 minuts.
Ja es pot servir el plat, posem 2 o 3 talls de cuixa per persona, amb patata al caliu tallada a rodanxes i la salsa per sobre.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3776 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.