Garota o eriçó de mar amb la seva carn i salsa de gambes
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Garota molt fresca
Per la salsa de gambes:
- 3 o 4 Gambes (els seus caps i closques)
- 50 ml de vi blanc
- 30 ml de crema de llet
- 2 g de Maizena
- Pebre blanc, oli d'oliva i sal
1 racions
Elaboració
Amb un ganivet adient, partim la garota per la meitat.
Guardem les dues meitats de la closca.
Amb una cullereta traiem la carn que porta de color “taronja”. La reservem.
De la salsa de gambes:
Posem en una cassola un bon raig d'oli d'oliva verge extra, quan estigui calent ofegem les carcasses i caps de les gambes salpebrades al gust. Quan hagin desprès gran part de la seva essència, hi aboquem el vi blanc i ho deixem coure a foc reduït durant 10 minuts.
Passat aquest temps, colem el suc resultant pressionant les carcasses per extreure tot el seu sabor. Aboquem el suc en una paella. La posem al foc, a temperatura mitjana baixa. Deixem coure 5-10 minuts.
Dissolem la Maizena en la crema de llet i tot seguit, incorporem el suc de gambes i ho salpebrem al gust.
Remenem la salsa amb una cullera de fusta mentre s’espessa, a foc lent.
Un cop tingui la textura, homogènia i una mica espessa, retirem la salsa de gambes del foc i ja està a punt.
Per acabar el plat:
Un cop tenim la salsa de gambes feta, la barregem en un cassó amb la carn de la garota reservada.
Posem el cassó al foc i deixem escalfar la salsa sense portar-la a ebullició.
Amb una cullera omplim la garota amb la salsa anterior.
Ja es pot servir el plat.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1995 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.