Amanida de tomàquet, sardines marinades i tonyina amb vinagreta de mostassa
Categoria:
Amanides i plats freds
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per marinar les sardines:
- 4 Sardines fresques netes, sense cap, tripes ni espina (8 filets)
- Vinagre de vi
- Oli d'oliva verge extra
- 1Sal gruixuda
- Sal fina
Per la vinagreta de mostassa:
- 1 Cullerada de mostassa a l’antiga
- 2 Cullerades d’oli d’oliva extra verge
- Un polsim de sal
- Unes gotes de vinagre de poma
Altres ingredients:
- 1 Llauna de tonyina
- 12 Tomàquets xerry
- 1 Bossa d’escarola, enciam i canonges
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 1 Bossa de torradetes
- Vinagre de Mòdena
4 racions
Elaboració
De les sardines marinades:
Dissolem la sal gruixuda en un litre d'aigua.
Posem les sardines dintre d'aquesta salmorra per tal que es dessagnin, i quedin ben netes i lleugerament salades.
Les escorrem de la salmorra i les posem a un recipient cobertes pel vinagre, les deixem marinar amb el vinagre durant 30 minuts.
Les escorrem del vinagre, les eixuguem una mica.
Les cobrim amb oli i les podem deixar una estoneta en l'oli.
De la vinagreta de mostassa:
Barregem tots els ingredients en un bol, un cop ben barrejats , ho reservem.
De la resta del plat:
Netegem els tomàquets xerry i els partim per la meitat.
Netegem la bossa de fulles verdes i les ecorrem bé.
En un plat, posem de base l’escarola, enciam i canonges . Ho salpebrem. Sobre la tonyina esmicolada i els tomàquets xerry partits per la meitat. Hi afegim unes torradetes i a sobre de tot dos filets de sardina marinada per persona. Ho amanim amb la vinagreta de mostassa i una mica de vinagre de Mòdena.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2894 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.