Verat a la planxa fet “a l'espatlla"
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Verats
- 2 Alls
- 1 Bitxo (opcional)
- Vinagre de xerés
- Oli d'oliva
- Sal
1 racions
Elaboració
Per preparar el peix:
El verat és un peix blau, bastant econòmic. Això, fa que a la peixateria no te'l preparin.
El peix l'obrim per fer a l'espatlla , és a dir, que tingui tota la panxa oberta i li treiem l'espina. Queda tot pla per poder-lo fer bé a la planxa. Un cop ben net, l'esbandim una mica per treure l'escata que li pugui quedar, el salem.
Cocció del peix:
Posem una planxa al foc i quan estigui ben calenta, hi posem els filets de verat.
Deixem coure màxim 3 minuts per costat.
És un peix, normalment,prim i més temps quedaria ressec.
En una paella hi posem un raig d'oli i quan s'hagi escalfat força hi posem els alls pelats i laminats. Un cop els alls perden una mica el color blan, hi posem un rajolí de vinagre.
Ho traiem del foc.
Per emplatar:
Posem el peix en una plàtera i ho reguem amb la preparació anterior dels alls, l'oli i el vinagre.
Aboquem l'oli junt amb el suc que ha fet el peix de seguida a la paella i ho posem de nou al foc fins que torni a fer soroll.
De nou ho aboquem sobre del peix i ho tornem a posar a la paella. Ho fem una darrera vegada.
20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7118 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.