Faves amb cansalada fumada
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 kg de faves fresques
- 100 gs de cansalada fumada
- 20 gs de mantega
- I pessic de sajolida seca
- 4 cullerades de crema de llet fresca
- 2 ous
- 1/2 llimona
- 1 branqueta de julivert
- Sal, pebre
4 racions
Elaboració
Desgranar les faves; treure les pells duras.Cortar la cansalada a daus.
Posar aquests daus en un recipient, cobrir-los d'aigua freda.
Posar a bullir lentament, deixar-los 4 minuts en ebullició, després reduir el foc i deixar coure durant 6 minuts més a mig bull.
Quan els daus de cansalada estiguin blanquejats, escorreu-los.
Posar la mantega en una paella; ofegar la cansalada en la mantega calenta, remenant amb una cullera de fusta.
Posar en una olla les faves, la sajolida i la cansalada, afegir una mica de sal, cobrir amb l'aigua; les faves han de quedar totalment cobertes pel líquid, tapar l'olla, fer bullir a foc viu, després reduir el foc i deixar coure 35 minuts.
Trencar els ous separant els rovells de les clares; esprémer la mitja llimona.
Posar en un bol la crema de llet fresca, el pebre i els rovells d'ou, batre lleugerament amb una forquilla.
Retirar les faves del foc; afegir-hi la preparació anterior remenant una mica, tornar a posar l'olla al foc, molt suau i deixar coure 1 minut.
Rentar i picar el julivert, passar la font de servir per aigua molt calenta i eixugar-la.
Abocar les faves a la font, afegir una culleradeta de suc de llimona escampar-hi julivert picat.
Servir de seguida
45min
Notes
Temps de preparació 10 minuts
Es pot reemplaçar la cansalada per pernil (150 gs )en aquest cas, cal tallar-lo a daus i ofegar a la mantequilla calenta
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1410 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.