Albergínies farcides de carn Bolonyesa i gratinades al forn
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 2 albergínies grans
- Sal
- Oli d'oliva
- 100 g de formatge parmesà ratllat
Per la carn o salsa Bolonyesa:
- 500 g de carn picada (60% vedella / 40% porc)
- 2 pastanagues grans
- 1 ceba gran
- 1 branca d'api
- 2 fulles de llorer
- 1 got de vi negre
- 1 got d'aigua
- 500 g de tomàquet natural pelat
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
Preparació de les albergínies:
Rentem les albergínies i les tallem per la meitat i hi marquem una quadricula per la part de dins amb el ganivet per tal que després les puguem buidar més fàcilment.
Posem bastant oli en una paella i hi col·loquem les meitats d’albergínies.
Les deixem coure a foc molt suau durant una bona estona; uns 30 minuts o més.
Les anem girant de tant en tant i vigilem que no absorbeixin l’oli de la paella.
En cas que ho facin n’hi afegirem. Les reservem i mentre anem preparant el farciment de carn Bolonyesa.
De la carn o salsa Bolonyesa:
Preparem tots els ingredients.
La carn picada que ens han preparat a la carnisseria de confiança, picada 2 vegades.
Rentem bé els tomàquets i la resta d'hortalisses.
Piquem la ceba, la pastanaga i l'api.
El tomàquet el tallem a quatre trossos cadascun. Si us
Comencem per daurar la pastanaga. Hi afegim la ceba, l'api i el llorer.
Ho deixem que mica en mica es vagi torrant bé el sofregit.
Hi incorporem la carn picada i una mica de pebre negre. Ho anem remenant.
La carn ha de canviar de color. En 5 minutets estarà.
Incorporem el tomàquet. Ho remenem tot. Hi afegim el vi negre i, a foc lent
ho deixem coure uns 15 minuts.
Passat aquest temps obrim la cassola i hi afegim un got d'aigua.
Ho remenem una mica i ho deixem coure uns 90-100 minuts a foc ben baix.
Ho salem una mica també. Cada 20 minuts ho anem vigilant i remenant i si cal, hi afegim més líquid.
També és important anar remenat amb una barnilla.
D'aquesta manera ajudarem a desfer la pastanaga i el tomàquet.
Us ha de quedar una pasta més o menys homogènia.
Passats el 90-100 minuts de temps, veureu com ha reduït força.
Rectifiqueu-ho de sal si cal. I ja tenim feta la nostra salsa Bolonyesa.
Per acabar el plat:
Posem les albergínies que hem reservat en paper absorbent perquè deixin anar l’oli que s’han begut.
Després buidem tota la polpa, la salarem i l’afegim al sofregit amb la carn o salsa Bolonyesa, triturada o tallada ben petita.
També col·loquem les albergínies en una safata de forn un cop hagin tret l’oli i també les salem.
Quan tinguem acabada la salsa Bolonyesa, omplim les barquetes d’albergínia.
Finalment hi tirem per sobre una mica de formatge i ho gratinem al forn.
Ja es pot servir mitja albergínia per persona (eren grosses).
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2185 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.