Patates farcides de carn

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg patates blanques
  • Molla de pa
  • Un raig de llet
  • 3 tomàquets
  • Carn picada (vedella/porc)
  • 1 got de vi ranci
  • Pebre negre
  • 3 clares d’ou
  • Rameta de romaní
  • Oli d’oliva
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Aigua
  • Sal

5 racions

Elaboració

Ratllem els tomàquets madurs.
Remullem amb llet la molla de pa. Ho barregem bé fins fer una pasta.
A continuació, barregem la carn picada amb aquesta pasta, ho salpebrem i ho reservem.
En una cassola amb un raig d’oli d’oliva hi posem una rameta de romaní fresc. De seguida es fregirà. Ho retirem. Ja tindrem l’oli aromatitzat. En aquest mateix oli fem el sofregit.
Hi posem la ceba trinxada i la deixem coure 12-15 minuts. Quan agafi color incorporem el tomàquet ratllat. Seguidament, la carn i ho remenem tot durant uns minuts i que es faci la carn.
Hi posem el vi ranci. Tapem la paella i ho deixem reduir durant uns 15-20 minuts a foc mig-baix.
Mentre, anem preparant les patates.
Les pelem i tallen a llesques ni massa grosses ni massa primes. De tant en tant, vigilem la carn que no s’enganxi i es cremi. Un cop feta la carn, ho triturem. Ens quedarà una mena de pasta com la dels canelons. Ho deixem refredar.
Ara, amb oli de gira-sol net, fregirem les patates, però no del tot. Que es puguin menjar però que els falti un puntet de torrat. Les anirem reservant en un paper absorbent.
Amb la pasta ja freda i les patates també, les farcirem posant una cullerada generosa a sobre d’una patata. Ho cobrim amb una altre patata de la mateixa mida. Apretem lleugerament per assentar-ho. Farem el mateix amb la resta de patates.
Per acabar, arrebossem les patates farcides amb clara d’ou. Mullem les patates farcides amb molta cura no se'ns desmuntin.
I ara, oli ben calent i un minutet de cocció per cada banda i les reservem en paper absorbent.
Fem la resta de patates. Ja les podem emplatar.

50min


Recepta de cuina de Patates farcides de carn

Patates farcides de carn.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2066 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: