Crema de musclos

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg de musclos frescos
  • 1/2 litre de brou de peix
  • 1 ceba petita
  • 1 gra d'all
  • 2 cullerades de farina
  • 1 cullerada de salsa de tomàquet o tomàquet fregit
  • 100 ml de nata per cuinar
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Netegem bé els musclos, amb l'ajuda d'un ganivet raspem la closca deixant-la el més neta possible, també els hi traiem les barbes tirant d'elles amb l'ajuda d'un ganivet cap al costat més fi i punxegut del musclo.
Quan els tinguem nets, els posem en una olla amb 2 dits d'aigua i la tapem; quan l'aigua comenci a bullir hi afegim els musclos, tapem i deixem uns minuts perquè els musclos s'obrin.
Retirem els musclos i deixem que es refredin, colem l'aigua que ens a quedat després d'obrir els musclos i la reservem.
Mentre se'ns refreden els musclos tallem la ceba i l'all finament, en una cassola aboquem una mica d'oli d'oliva i hi afegim l'all i la ceba i deixem que es vagin cuinant a foc baix.
Retirem la carn del musclo de la closca i la tallem ben petita (reservem uns quants musclos sense triturar), quan l'all i la ceba comencin a agafar color hi afegim la carn picada dels musclos, li afegim sal i tapem perquè suï i deixi anar la seva pròpia aigua, deixem un parell de minuts; destapem i hi afegim la farina, remenem i es forma una pasta, li aboquem a poc a poc el brou de peix i l'aigua resultant d'obrir els musclos que teníem reservada. Hi afegim també la salsa de tomàquet i deixem que bulli uns 10 minuts.
Ho triturem tot molt bé i ho colem si volem que ens quedi una crema molt més fina, hi afegim la nata i ho escalfem, finalment rectifiquem de sal i servim la crema ben calenta amb uns quants musclos sense triturar que tenim reservats.

1h


Recepta de cuina de Crema de musclos
Crema de musclos.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1456 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: