Mousse de nabius
Els nabius són una bona font de vitamines C i K, manganès i fibra i són baixos en sucre, com la majoria de fruits del bosc. A més, són abundants en polifenols (flavonoides, àcid benzoic i àcid ursòlic), que són els responsables de la seva capacitat antioxidant i antiinflamatòria. Dins dels flavonoides trobem un pigment anomenat antocianina, que els hi dóna el color blau, porpra i vermell.
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: França → Alsàcia
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 100 g de nabius
- 50 g de sucre
- 1 g d'agar agar
- 125 g de iogurt natural
- 1 clara d'ou
Elaboració
Amb una batedora, barregeu els nabius amb l'agar-agar i 30 g de sucre.
Poseu aquesta mescla sobre el gas fins que bulli i, a poc a poc, afegiu el iogurt mentre barregeu. Col·loqueu fora del foc.
Bateu la clara d'ou amb una batedora i després afegir els 20 g de sucre restants.
Procedir a la barreja: incorporar la merenga amb la preparació de nabius, barrejant suaument per no trencar el blanc. Aboqueu-ho tot en gots i deixeu-ho a la nevera com a mínim 2 hores.
Notes
Pot passar que les mousses surtin amb una mica de suc al fons dels gots, però això no suposa cap problema.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
655 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.