Turbot al forn amb cloïsses i espàrrecs verds
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 turbot de 2 kg.
- All / Julivert picat
- 12 cloïsses llimacs crues
- Un got de brou de peix
- 6 peles petites de llimona
- 1 ceba tallada en juliana
- Oli d'oliva / Sal grossa
- Un got de vi blanc
- Espàrrecs verds
6 racions
Elaboració
-Netejar el turbot, llevant-li els budells, respectant el cap i rentant.
-Deixar les cloïsses uns minuts en aigua amb sal perquè deixin anar la sorra.
-En una cassola de fang gran, posem una mica d'oli d'oliva verge i cobrim el fons amb la ceba gran tallada en juliana i deixem al forn cinc minuts a foc lent.
-Passats els cinc minuts col.loquem sobre el turbot (prèviament salat per ambdós costats amb sal gruixuda) sencer però a qui s'hauran fet sis talls marcant les racions, i en aquests talls ficarem l'all i julivert i un tros de llimona a cada un.
-Passem els espàrrecs verds per la planxa (prèviament es bullen)
-Es ruixa tot amb abundant oli d'oliva verge i es fica la cassola al forn a foc fort durant 7/10 minuts.
-Passat aquest temps, es treu del forn, se li afegeixen les dotze cloïsses i els espàrrecs, tenint cura que quedin ben distribuïts, es ruixa tot amb el got de brou de peix i el got de vi i es torna a col • locar al forn a foc mitjà durant 15minuts.
35min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1939 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.