Amanida de mongetes seques
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 600 g de mongetes seques cuites i escorregudes
- 100 g de pebrot vermell
- 100 g de pebrot verd
- 200 g de ceba (tendra o seca, però millor tendra)
- 70 g d'olives negres sense pinyol
- 120 g d'oli d'oliva verge extra
- 40 g de vinagre de xerès
- Sal al gust
6 racions
Elaboració
Un cop hem escorregut bé les mongetes, les posem en un bol gros i hi afegim la vinagreta amb la resta d'ingredients tallats ben petits i barrejats.
L'amanida s'ha de servir freda i ben remenada. Si es vol, s'hi poden afegir fulles de menta o alfàbrega, bonic pel color verd i pel sabor refrescant d'aquestes plantes aromàtiques.
Recomanació: les mongetes, igual que la resta de llegums, és millor comprar-les a granel, ja cuites pel nostre carnisser, bacallaner, etc. No pas de pot, ja que tenen la pell més gruixuda i són més eixutes.
15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
10606 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.