Llongant al whisky
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un llongant a poder ser una mica gros(entre 500 i 800 grs)- Un raig de whisky- Unes patates mes aviat petites- Una mica de mantega- Unes herbes aromàtiques-
2 racions
Utensilis
un bon ganivet de cuina que talli be,un escorredora i una plata de forn.
Elaboració
Primer de tot hem de tallar el llongant per la meitat pel llarg, això és pot fer clavant un bon ganivet de cuina que talli be , en el centre de la bestiola, és a dir on li acaba el cap i comença la cua on te gairebé més carn, i un cop clavat el ganivet, apretem fort avall i el succionarem per la meitat direcció cap a la cua , i després el girem i fem el mateix direcció al cap. Ja el tindrem obert d'una manera força pràctica a casa. Un cop fet això preparem una plata de forn amb un bon raig d'oli d'oliva al fons i posem el llongant a sobre i escampem les herbes aromàtiques picades per sobre, i unes nous de mantega. Afegim les patates pelades i esberlades i ruixem be amb whisky. Posem al forn preescalfat a 200º durant 20 minuts i estarà llest.
45min
Notes
El tema de les patates, sé que no és gaire pràctica i comprensible per tothom la paraula esberlar. De fet aquí la costa brava nord, els suquets de peix i altres plats amb peix o marisc i que porten patata, és fa això de esberlar les patates. Consisteix solament en tenir les patates pelades i un cop s'els comença fer el tall s'acaba amb el mateix ganivet , de trencar el tall de patata. Això només és pel fet que al trencar la patata, durant la cocció, s'impregni mes del suc de la cocció.
Etiquetes: Marisc i crustacis Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2549 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.