Cuixa d’ànec confitada al forn acompanyada amb escalivada i patata al caliu
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per confitar l’ànec:
- 2 cuixes d'ànec
- Sal i pebre
- Romaní
- Llimona
- 1 gotet de 100 ml. de vi blanc semi dolç
- 1/2 gotet de vi ranci
- 1 culleradeta de maizena
- 1 gotet d'aigua
Per l’acompanyament:
- Escalivada comprada feta,
- 1 patata per fer al caliu
2 racions
Elaboració
Treiem les restes de ploma de les cuixes d'ànec i les ruixem amb un raig de llimona.
Les salpebrem i hi posem molt romaní.
Posem les cuixes d’ànec, en una safata que després ens serveixi per anar al forn.
Les deixem macerar amb les herbes 1 hora.
Preescalfem el forn a 150 º. Posem la safata al forn (les cuixes d'ànec amb la pell a la part de dalt).
Ho deixem coure al forn durant 1 hora a 150 º.
Passada l'hora, treiem la safata del forn, treiem la meitat del greix que hagin desprès i donem la volta a les cuixes d'ànec.
Hi posem el gotet de vi blanc i les tornem a posar al forn 30 minuts a 200 º.
Passats els 30 minuts, tornem a treure la safata del forn, li donem la volta a l'ànec i hi tirem el mig gotet de vi ranci.
Ho tornem a posar 20 minuts més al forn.
Als 20 minuts, diluim la culleradeta de maizena en un gotet d'aigua, l’afegim a la safata i ho tornem a posar al forn 10 minuts més.
Un cop rostit l'ànec, treiem la safata del forn. Passem la salsa pel colador i la reservem.
Emplatem una cuixa d'ànec i com a guarnició: l’escalivada i mitja patata que hem fet al caliu.
A part en una salsera hi posem la salsa de la cocció i deixem l’opció de tirar- li per sobre o no.
2h
Notes
No he tingut en compte en el temps l'hora de maceració.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4859 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.