Amanida de patata, escalivada i calçots
Categoria:
Amanides i plats freds
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Patates mitjanes
- Escalivada casolana de pot o envasada al buit, només pebrot vermell i albergínia
- Una dotzena de calçots ni grans ni petits
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
2 racions
Elaboració
Pelem, netegem les patates i les tallem a rodanxes, màxim d’un centímetre de gruix. En una olla amb aigua i una mica de sal, hi tirem les patates a rodanxes i les deixem coure uns 20 minuts. Les reservem. Mentre, fem els calçots al forn. Netegem els calçots. Traiem la primera capa, ja que sol venir amb terra. Els tallem les arrels i una mica la fulla verda. Obrim l’aixeta de l’aigua i els passem per sota per deixar-los nets. Els escorrem bé. Els col.loquem en una safata d’anar al forn amb un raig d’oli d’oliva per sobre. Preescalfem el forn a 200 – 220 graus. Posem la safata amb els calçots al forn i el deixem coure uns 20 minuts. Els donem la volta, i els deixem coure 20 minuts més. Han de quedar, tous de dins i torradets per fora. Els pelem i reservem. Escalfem una mica l’escalivada (pebrot vermell i albergínia) al microones. Per emplatar, agafem un plat i de base hi posem les patates a rodanxes, a sobre l’escalivada , el pebrot vermell repartit amb l’albergínia i, finalment , hi posem uns sis calçots pelats per persona que quasi tapin el plat. Ho amanim amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre negre mòlt. Ja es pot servir el plat.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3330 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.