Calamars a la romana
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Calamars grans de carn gruixuda
- 2 Ous de pagès
- 3 Cullerades de farina
- Una mica de farina per arrebossar els calamars
- 2 Culleradetes de llevat
- Un raig de sifó o aigua en gas
- Sal
- Oli d’oliva
4 racions
Elaboració
Netegem els calamars i els tallem a rodanxes.
Agafem els calamars, els enfarinem i els espolsem una mica, que quedin sense grumolls de farina.
De la massa per arrebossar els calamars:
Posem en un bol els dos ous debatuts, la farina, el llevat i el raig de sifó ben fred i una mica de sal. Ha de quedar una barreja amb una textura espessa però no massa, perquè al sucar les rodanxes de calamar la barreja ha de enganxar-se, si veieu que queda massa espessa podeu afegir-hi una mica sifó i poseu una mica més de farina si queda massa clara.
Per fregir els calamars:
Posem al foc una paella amb bastant oli, quant està calent, anem sucant les rodanxes amb la barreja del arrebossat, i les anem posant a la paella. Deixem daurar un parell de minuts per cada costat i les posem a sobre d’un paper de cuina per escórrer be la resta d’oli.
El servim acompanyats amb mitja llimona (opcional). Jo, sense llimona doncs no perden gust.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3002 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.