Compota de poma merengada

Ingredients

  • 1 kg de pomes reineta
  • 150 gs de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 1 clau d'espècia
  • 2 clares d'ou
  • 3 cullerades de sucre llustre
  • 50 gs de ametlles filateades

6 racions

Elaboració

Rentar les pomes, llevar les cues tallar-les en quatre, obrir la beina per la meitat en sentit longitudinal.
Posar els quarts de poma en una cassola, afegir la vainilla, el clau d'espècia un got d'aigua; portar a ebullició i deixar coure, a foc suau i amb la cassola tapada, per espai de 30 minuts, aproximadament, retirar llavors la vainilla i el clau.
Passar les pomes pel passapuré i incorporar el sucre a la compota remenant vivament, la compota deu quedar homogènia.
Trencar els ous, separant les clares dels rovells, batre les clares a punt de neu, afegir amb cura el sucre llustre, alçant les clares batudes a punt de merengada amb compte perquè no decaiguin.
Untar lleugerament de mantega una font de forn de vores no molt alts i omplir-la de compota.
Encendre el forn i graduar a una temperatura suau.
Estendre la merengada sobre la compota traçar un lleu dibuix en la seva superfície amb el dors d'un full de ganivet, empolvorar amb ametlles filades i introduir al forn la font; deixar coure durant 10 minuts el temps necessari perquè es daurin la merengada i les ametlles filades

20min

Notes

La cocció es de uns 40 minuts. La quantitat d'aigua pot oscil-lar segons la qualitat de les pomes


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1846 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: