Llenguado al forn amb salsa d'escamarlans

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per els llenguados:

  • 4 llenguados d'uns 300 g cadascun que a la peixeteria ens han netejat i tret la pell
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert fresc
  • Hortalisses i verdures (opcional)

Per la salsa d'escamarlans:

  • 10 escamarlans petits (els seus caps i closques)
  • 100 mil·lilitres de vi blanc
  • 80 mil·lilitres de llet
  • 4 grams de Maizena
  • Pebre blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Dels llenguados:

Preescalfem el forn a 180º. En una safata de forn hi posem una mica d'oli i els llenguados salpebrats. Ho deixem coure uns 15 minuts. Mentre es couen els llenguados fem la salsa d'escamarlans.

De la salsa d'escamarlans:

Posem en una cassola un bon raig d'oli d'oliva verge extra, quan estigui calent ofeguem les carcasses i caps dels escamarlans salpebrats al gust. Quan hagin desprès gran part de la seva essència aboquem el vi blanc i ho deixem coure a foc reduït durant 10 minuts.
Passat aquest temps colem el suc resultant pressionant les carcasses per extreure tot el seu sabor. Aboquem el suc en una paella i posem el foc a temperatura mitjana baixa. Deixem coure 5-10 minuts, mentrestant dissolem la Maizena en la llet i tot seguit la incorporem al suc de gambes, salpebrem al gust.
Remenem la salsa amb una cullera de fusta mentre espessa, a foc lent. Un cop tinguem la textura homogènia i una mica espessa, retirem la salsa d'escamarlans del foc. La reservem.

Per acabar el plat:

En un plat hi posem un llenguado i per sobre la salsa d'escamarlans. Ho acompanyem amb hortalisses i verdures saltades (opcional). Damunt el llenguado hi posem un escamarlá que hem saltejat i una mica de julivert ben picat. Ja podem servir el plat.

30min


Recepta de cuina de Llenguado al forn amb salsa d'escamarlans

Llenguado al forn amb salsa d'escamarlans.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2262 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: