Carxofes amb beixamel

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un pot de cors de carxofa en conserva
  • Un pot petit de xampinyons laminats
  • 500 ml de llet
  • 150 g de pernil dolç
  • 60 g de formatge ratllat
  • 25 g de mantega
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1 llimona
  • Aigua i sal

6 racions

Elaboració

S'escorren els cors de carxofa, es parteixen per la meitat i es posen en una safata pel forn amb la part tallada a dalt.
Es pica el pernil dolç i els xampinyons laminats per fer-los més petits, i es col·loca a sobre de cadascuna de les meitats de les carxofes.
Posem la beixamel al damunt de les carxofes.
Empolvorar amb formatge ratllat i posar-ho a gratinar al forn durant 15 o 20 minuts, fins que quedi daurat.

Per fer la beixamel:

Es posa la mantega i l'oli a escalfar en una paella. Quan la mantega està líquida s'afegeix la farina.
Es va remenant i s'afegeix la llet freda a poc a poc sense deixar de remenar.
Es deixa coure durant uns 6 minuts.
I es rectifica de sal.

35min

Notes

Si ho voleu coure en safates de terrissa individuals, es poden servir en la mateixa safata.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4790 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: