Calamars Farcits

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 calamars
  • 1 ceba picada
  • 5 alls
  • julivert
  • 2 ous bullits durs
  • 1 paquetet de pinyons
  • 2 fulles de llorer
  • vi blanc o cervesa
  • aigua
  • llet

2 racions

Elaboració

Netejar els calamars (truc: és més fàcil si es congelen prèviament i i es netegen abans que s'hagin descongelat del tot, així tirant del cap surt tot junt i en estar encara semicongelats la bosseta de tinta no es trenca).
Tallar a trossets petits el cap, les potes i els alerons.
Fregir la ceba en oli d'oliva i quan sigui daurada afegir els trossets de calamar i deixar que es faci tot.
En un bol picar els alls i el julivert, afegir després els ous trossejats petits, els pinyons lleugerament fregits i, finalment el fregit de ceba i calamar. Salpebrar.
Omplir amb aquesta barreja els cossos dels calamars i tancar-los amb escuradents perquè no surti el farcit. Si sobra farcit afegir després a la salseta.
Col•locar els calamars omplerts en un cassó i afegir vi blanc, aigua i dos fulles de llorer. Deixar coure a foc lent fins que els calamars estiguin tendres. Gairebé al final de la cocció afegir un rajolí de llet.
Quan els calamars estiguin fets treure'ls i afegir a la salsa una cullerada rasa de farina (i el farcit si n'ha sobrat), remoure i passar pel túrmix.
Servir els calamars amb la seva salsa i acompanyats d'arròs bullit.

35min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

749 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: