Cargols guisats amb pernil i cansalada
Categoria:
Altres
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig quilo de cargols
- Dues xulles de cansalada
- Dues llesques de pernil salat a daus petits
- Un pols de sal
- Una mica de brou
- Un pols de pebre-
- Dues cebes mitjanes
- Dos tomàquets madurs
- Un dot de vi ranci
- Un got de conyac
Per bullir els cargols:
- Aigua-Fulles de llorer-Grans de pebre-Herbes aromàtiques-Sal-Vinagre-
Per la picada:
- Ametlla-Avellana-All-Julivert-Pa fregit-Fetge menut fregit-Suc de coure-Farina-
2 racions
Utensilis
Recomano una cassola de terrissa
Elaboració
Primer de tot bullim els cargols amb els ingredients i aigua abundant durant una hora i mitja o dues depenent del tamany dels cargols
Si cal anirem escumant i a mitja cocció cambiarem l'aigua.
Un cop bullits els cargols, els escorrem i els reservem.
Posem una cassola al foc i fregim la llesca de pa i el fetge; reservem i seguidament saltem la xulla a trossets i el pernil a trossets, amb un raig de conyac; retirem de la cassola i reservem en un plat
Després fem un sofregit ben confitat
Mentre sens fa el sofregit preparem la picada al morter i la reservem
Un cop fet el sofregit, posem un bon got de vi ranci, la cansalada, el pernil i els cargols a la cassola; donem unes voltes i afegim brou fins a cobrir be els cargols
Fem coure una bona mitja hora i cap a mitja cocció afegim la picada; remenem be i seguim coent amb la cassola tapada. Si cal durant la cocció provarem de sal i rectificarem si cal.
3h
Etiquetes: Cargols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
15787 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.